BACK

LADDAWN

Devens, MA

 

Laddawn, a manufacturer of plastic and film for packaging applications, selected Maugel to design the three-story addition to its headquarters located at 155 Jackson Road in Devens, MA. The dramatic new exterior features a phenolic panel façade with asymmetric windows and a metal panel frame, soaring glass curtain walls with aluminum sun shades, and a grand triangular outdoor patio with views of the surrounding context.

 

Sustainability was a key design consideration for the project. Particular attention was given to conserve resources and reduce the environmental impact. Recyclable building materials and low-emitting paints, adhesives, and flooring were a top priority. To conserve energy, walls of windows provide abundant daylight to the open offices areas, break rooms, climbing wall area and lobby. LED light fixtures, interior occupancy sensors, and full cutoff exterior dark-sky approved luminaires were also installed to conserve energy and minimize light pollution. High efficiency plumbing fixtures were specified to reduce wastewater generation and potable water demand. To encourage alternative transportation, interior bike storage was located on the “Main Street” thoroughfare.

 

 

Download Our Commercial Portfolio

 

 

 

 

CONTACT US