News Header
Safety-Insurance-Blog-image

Maugel, STV|DPM & Elaine Complete Safety Insurance HQ

by: Robin Peters, Marketing Director
Fri, Mar 08 , 2019

Maugel Architects, STV|DPM and Elaine Construction announced the completion of a four‐phased refresh and rightsizing of Safety Insurance’s headquarters in downtown Boston.

Safety Insurance, a premier provider of auto, home, and business owners insurance in Massachusetts, Maine, and New Hampshire, retained STV|DPM to manage the renovation, reconfiguration and modernization of its 77,000 square‐foot office space on Custom House Street.  Project executive Denise Pied, along with senior project planner Kim Dustin, collaborated with team members from Maugel Architects and Elaine Construction to deliver the transformed space on time and within budget.

Click to see more images of Safety Insurance renovation 

Maugel Architects designed the five‐floor renovation to create a modern amenity‐rich workspace.  To create a more efficient use of space, under‐used administrative space was transformed into open office areas, conferencing rooms, and a multipurpose meeting space. In addition to all new finishes, lighting, and furniture, renovations included a refresh to the café, a new reception area, and wellness and interviewing rooms.

STV|DPM provided construction administration, FF&E coordination and move management services for the effort which included comprehensive HVAC, lighting and ceiling upgrades, and construction of new office suites and multi‐function training/conference spaces. In addition, STV|DPM coordinated more than 700 phased office moves, and the liquidation of more than 600 existing office furnishings from the 30‐year‐old office space. 

Elaine Construction provided preconstruction and construction management services to support the intense planning effort required of an occupied fit‐out.  Non‐negotiable deadlines for turnover between each of the four distinct construction phases of the project required a dedicated collaboration effort to adapt and respond to the changing perimeters associated with swing space, temporary set‐ups and power requirements necessary to support on‐going operations.  The yearlong effort resulted in refreshed offices, improved technological infrastructure, and sustainable features that support well-being and high performance.


Subscribe